Bekijk hieronder de veel gestelde vragen

Uw vraag niet gevonden? Neem dan contact met ons op

Waarom Pronteau?

3 IN 1 kranen geven stomend heet gefilterd water en warm en koud water voor huishoudelijk gebruik. 4 IN 1 kranen geven stomend heet gefilterd water, gefilterd koud water en huishoudelijk warm en koud water.

Pronteau is onderdeel van de Abode familie, onze passie is het ontwerpen van hoogwaardige, trendy keukenkranen en spoelbakken. Onze stijlvolle ontwerpen met Italiaanse invloeden maken onze Pronteau anders dan vele anderen. We richten ons op een reeks van de meest trendy afwerkingen in ons portfolio en breiden ons aanbod zo vaak als nodig uit. Het Abode-team heeft een uitgebreide kennis van de keukenmarkt, waardoor we voorop lopen als het gaat om het ontwerpen van keukenkranen in Groot-Brittannië. We hebben ook een aantal verschillende Pronteau-series met verschillende methoden om heet water te stomen, dus hopelijk is er voor iedereen een geschikte optie. We richten ons op verschillende stijlen van kranen in ons aanbod om zo goed mogelijk bij de keuken van onze klanten te passen, zodat ze de perfecte kraan hebben met het extra voordeel van stomend heet en gefilterd koud water (op 4 IN 1 modellen). Onze nieuwe PB2X ketel is compact maar innovatief met een eenvoudige installatiemethode en een aantal functies verpakt in één klein pakket.

Veel van onze klanten zeggen dat ze niet meer weten wat ze deden voordat ze een Pronteau-stoomwaterkraan hadden en nu ze er een hebben, kunnen ze niet meer zonder!

Ja, alle Abode-kranen passen in een standaard kraan gat van 35 mm.

Onze Pronteau-kranen worden met liefde gemaakt en grondig getest in onze fabriek in Italië, voordat ze de reis naar het centrum van uw keuken en dagelijks leven maken.

Messing, afgewerkt in luxe finish coatings.

Veiligheid & Temperatuur

Toen we in 2016 onze innovatieve serie kranen voor stomend heet water ontwikkelden, hebben we rekening gehouden met elk aspect van veiligheid, niet alleen voor de afgifte van het stomende hete water, maar ook met de maximale temperatuurvereisten voor het opgeslagen water in de boiler. Dit is de belangrijkste reden waarom onze producten water opslaan tot een maximale temperatuur van 98°C, waardoor onze producten volledig voldoen aan deel G(3) van de Britse bouwvoorschriften. Het stelt ons ook in staat om WRAS goedkeuring te krijgen voor onze producten.

Ja! Voor veel warme dranken wordt een optimale brouwtemperatuur aanbevolen. Er zijn er maar weinig die boven de 98° uitkomen en sommige dranken worden bedorven door rechtstreeks water van 100° te schenken. Onze ketels kunnen worden ingesteld op temperaturen tussen 75° en 98° om elke keer de perfecte drank te garanderen. Bekijk hier onze handige brouwgids

Onze producten zijn ontworpen met uw veiligheid in gedachten. We krijgen vaak vragen over veiligheid, vooral als er kleintjes in huis zijn. Wij zien echter desastreuze gevolgen als een volle waterkoker op een kind valt, het kan niet wegkomen door het volume. Ter vergelijking: de waterstroom is 2lpm, alle producten hebben een soepele gecontroleerde voorspelbare stroom en we hebben momenteel drie verschillende handvatontwerpen voor heet water, zodat u de optie kunt kiezen waar u zich thuis het prettigst bij voelt.

Boiler

Vanaf slechts 12p (gebaseerd op 8 warme dranken van elk 250ml per dag). Tijdens de test verbruikte Pronteau 0,800 kWh over een typische periode van 24 uur: 12 uur op 98°C, 12 uur op 75°C (‘s nachts), 2 liter water op 98°C. NB: de resultaten kunnen lager of hoger uitvallen, afhankelijk van uw gebruikspatroon.

Nee, je hebt een warme en een koude toevoer nodig.

Nee, de kranen zijn speciaal vervaardigd voor gebruik met de meegeleverde ketel.

Momenteel niet. Momenteel zijn onze Pronteau-kranen gekoppeld aan een bepaalde ketel. De details van de ketel die bij elke kraan hoort, vindt u op de pagina’s met productinformatie van onze website.

Roestvrij staal voor zowel Proboil2X als Proboil3.

Gebruik

Nee, alle Proboil-producten hebben een gecontroleerde maximale stroomsnelheid om de veiligheid te vergroten. U moet het inzetstuk van de uitloop vrijhouden van kalkaanslag om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de stroom na verloop van tijd constant blijft. Omdat we het water zonder druk en niet hoger dan 98°C bewaren, geeft de kraan meer heet water en minder stoom af.

We hebben modellen met een tweetraps veiligheidsvergrendeling die het stomende hete water bedient door een druk naar beneden en een trek naar voren. De Prothia heeft een tweetraps knop die naar rechts schuift en wordt teruggeduwd.

Nee. Al onze producten gebruiken een geïsoleerde interne buis om te voorkomen dat het heet waterkanaal te heet wordt. Al onze kranen voelen dus koel aan wanneer de heet waterfunctie wordt gebruikt, zelfs tijdens een volledige uitgifte.

Ja, onze boilers hebben een temperatuurregeling zodat de watertemperatuur kan worden ingesteld tussen 75° en 98° of 80° en 98°.

Nee, het is belangrijk dat u dit niet doet. De boiler moet minimaal 60°C graden blijven om legionella te voorkomen. Als u het product voor een kortere periode niet gaat gebruiken verlaagt u de temperatuur naar de minimale stand om energie te besparen, als u het product voor een langere periode niet gebruikt en de stroom uitschakelt moet u de tank daarna doorspoelen / opnieuw opstarten voordat u het weer gebruikt. Om dezelfde reden mag geen netwerktimer worden gebruikt.

Nee, het zal tijd kosten om op natuurlijke wijze af te koelen omdat de tank geïsoleerd is om energie te besparen. U moet een deel van het stomende hete water uit de tank laten lopen om de temperatuur te verlagen en koud vers water in de tank te laten lopen.

Op de meeste modellen zit deze functie niet, zodat u beide handen kunt gebruiken om pannen veilig te vullen voor het ultieme gemak. Als u echter liever een geveerde handgreep hebt, kunt u kiezen voor de Pronteau Protex, die wordt verkocht via Wickes en Benchmarx Keukens.

Voor de Proboil3: volledige opwarming vanuit koude toestand duurt ongeveer 15 minuten.

Ons Proboil2X-model geeft nog steeds water af, maar ons Proboil3-model niet.

Nadat u de gewenste temperatuur hebt ingesteld, zal de ketel deze temperatuur bereiken en vervolgens het verwarmingsvermogen uitschakelen. Terwijl de ketel op natuurlijke wijze afkoelt, daalt de temperatuur na verloop van tijd een paar graden en als hij de vooraf ingestelde ondergrens bereikt, warmt hij weer op tot de doeltemperatuur. De boiler doet dit om energie te besparen, de levensduur van het verwarmingselement te verlengen en te voldoen aan de storingsvoorschriften.

Het meegeleverde filter werkt iets anders op de Proboil2x en Proboil3, maar beide hebben een dubbele component van ionen uitwisselingshars (om de waterhardheid te verminderen) en koolstof (om smaak en geur te verbeteren). De filters moeten om de 6 maanden worden vervangen (afhankelijk van het gebruik) om de boiler te beschermen tegen kalkaanslag en te zorgen voor voortdurende hygiëne en lekkere drankjes.

Het hangt volledig van uzelf af, maar wij stellen voor dat de 4 IN 1-serie, die onze HotKey™-technologie gebruikt, in dit geval het gemakkelijkst te gebruiken is. U kunt echter ook de tweetrapsbedieningshendels van de 3 IN 1- en 4 IN 1-modellen gebruiken. Bezoek onze dealer locator hier om uw dichtstbijzijnde showroom te vinden.

Onderhoud: Filter & Boiler

Elke 6 maanden (maximaal), afhankelijk van uw gebruik van de kraan en of u zich in een gebied met zacht of hard water bevindt.

De ketel beschikt over een filterindicator die u laat weten wanneer er bijna 6 maanden zijn verstreken. Wij bieden ook een filterherinneringsdienst via e-mail voor alle Pronteau-klanten. U kunt het echter zelf merken aan elke smaakverandering van uw warme dranken of kalkaanslag op dranken zoals u die zou krijgen bij een ketel met kalkaanslag.

Ja, u hebt een filter nodig om uw boiler te beschermen en ook om de kwaliteit en de smaak van het afgegeven stomende warme water te verbeteren.

Ja, onze boilers hebben een temperatuurregeling zodat de watertemperatuur kan worden ingesteld tussen 75° en 98° of 80° en 98°.

U kunt ze bestellen via deze website.

Ja, maar het is ontworpen om gemakkelijk te doen, elke 12 maanden (maximaal) als u zich in een gebied met zacht water bevindt of 6 maanden (maximaal) in een gebied met hard water. Om de hardheid van uw water te bevestigen, kunt u terecht op de website van uw plaatselijke watermaatschappij.

U kunt ze bestellen via deze website.

Wij bevelen alleen onze geteste en goedgekeurde ontkalkingsoplossing aan voor een effectief en gecontroleerd onderhoud van onze ketels. Het gebruik van alternatieve ontkalkingsproducten is mogelijk niet effectief, kan de ketel beschadigen en maakt uw product garantie ongeldig.

Onderhoud: Kraan

U kunt onderdelen bestellen via onze Pronteau-afdeling.

Warm water met zeep.

U moet elk jaar het filter vervangen en de boiler en de beluchter ontkalken. Bij uw product worden stap voor stap instructies geleverd en er zijn video’s beschikbaar om te volgen.

Ja, zoals alle Abode kranen zijn onze Pronteau by Abode kranen zo ontworpen dat alle onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn als dat nodig is.